Världsmästare kvinnors cricketers återvänder till Australien och tittar på fler titlar

Hur håller Australiens kvinnliga cricketspelare fart på att bygga efter att ha vunnit hjärtan med sin inspirerade T20-VM-seger?Snabbbollaren Megan Schutt tycker att svaret är enkelt.

“Ganska mycket bara att spela bra cricket,” berättade hon för AAP vid ett offentligt firande i Melbourne som välkomnade hem den segrande truppen från Karibien. “Vi ville gå över och spela det oräddslösa kricketetiketten och jag tror att vi verkligen gjorde det. Kvinnornas World Twenty20 var en glädje att vara en del av | Lisa Sthalekar Läs mer

“Om vi ​​kan göra det individuellt i våra Big Bash-klubbar och sedan uppenbarligen tillbaka på världsscenen igen, 1xbet tycker jag att det är ett bra sätt att börja.”

Den solida valdeltagandet under mulenförhållanden på Federation Square på torsdagen bekräftade att det inte finns någon brist på godvilja gentemot australierna, som besegrade England i Antigua för att kräva sin fjärde titel. Mäns spel i Australien, Meg Lanning team har spelat fängslande cricket, vunnit massor av beundrare och försett Cricket Australia några efterfrågade positiva nyheter.

Australien kommer att försvara sin titel på hemmamarken när de är värd för T20 Världsmästerskapen som en fristående turnering i februari och mars 2020, med arrangörer som hoppas få en rekordmassa för ett kvinnors idrottsevenemang till MCG-avgöraren.

WBBL – på väg in i sin fjärde säsong med början på Lördag och alltmer 1xbet hitta en publik bortom skuggorna för mig n’s turnering – ger en mer omedelbar möjlighet att hålla ögonen på kvinnans spel.

“Jag tror att Big Bash spelar en riktigt viktig roll,” sa allroundern och Sydney Sixers kapten Ellyse Perry. “Varje säsong av de tre delarna har varit enorm hittills och vi har uppenbarligen fått den fjärde som börjar på helgen.

” Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi fortsätter med det och ser till att det är en riktigt bra produkt för människor att titta på. ”T20-världsslagare för kvinnor ger Australien anledning att vara stolta. Läs mer

Australiens planer för 2019 inkluderar en hem-ODI-serie mot Nya Zeeland, Asken i Storbritannien och en turné i Västindien.

Och medan Perry, skepparen Meg Lanning och VM-spelaren i turneringen Alyssa Healy redan är certifierade superstjärnor, liksom Ashleigh Gardner, Georgia Wareham och Tayla Vlaemnick lovar redan stora saker.

“För oss är det ett riktigt bra mål att ha när det bonus 1xbet gäller att fånga människors uppmärksamhet och förhoppningsvis sätta ihop något [där] människor verkligen vill följa vår resa,” sa Perry. ”Och förhoppningsvis kulminerar det i en VM-final hemma.”