Spotakova visste vilket spjut hon ville ha. Och den gamla flyktingen hjälpte henne igen

De stod sida vid sida i tarmarna i Peking Fågelboet, intervjuades av reportrar som för sju år sedan på OS.

Barbora Špotáková och Maria Abakumovová.

Ryssland vifta med armarna och säger ” Du har sett det. Det var inte något “. I kvalificerade oštěpařek kastas på VM bara 56,08 meter och inte gå vidare till finalen.

Špotáková skillnad från de flesta av hans tidigare rivaler passerade. I det andra försöket skickade hon ett spjut bortom den gula gränsen, vid 65,02 meter.

“Men jag hoppas att på söndagen i finalen av mina fötter går bättre”, sade hon.

I augusti 2008, samma stadion under spelen i Peking demonteras guld och silver.En brons bakom stängda Christina Obergföll.

Sedan gifte sig med en tysk och Ryssland, både för spjut, även behålla sitt flicknamn. Spotáková fortsatte att leva med sin brandman. Och framförallt: alla tre födde ättlingar till världen. Abakumovová tvillingar Kira och Milano, Obergföllová son Marlon och Špotáková son Janecek.

Tjeckien kom tillbaka förra året.

“Avkastningen var drömlik, kastar am 66 meter varje race och vann Europa Zürich, “minns han.

De andra två återvände till scenen i år och med svårighet.

“Både nu ser annorlunda ut än tidigare, mager” konstaterar Špotáková. “Maruška har definitivt mindre muskler. Och det finns två små tjejer hemma, de måste vända sig om.Att du inte ens kan föreställa sig hur jag skulle ha lyckats. ”

Kanske minnas sina små flickor och Abakumovová säga att det finns viktigare saker än ett spjut, och börjar le.

att Christina Obergföll som han kastade i den tidigare kvalificerade grupp, efter det tredje försöket med en handduk på huvudet utandad i relief. Wow, äntligen bara överlevde jag. Efter den inledande studien skiftat och skickade den andra bara 40 meter, med den sista vid 64,10 rädda dem.

“Framför honom var mina ben skakade så länge som de inte hade”, sade hon. “Det var en omgång nerver, jag hade modet att leverera.”

Men tänk rutinérka Špotáková var lugn? En dag tidigare på hotellet ännu mer så.Fredag ​​kväll på arenan, inte av misstag. “Problemet var att jag gick till evenemanget för den sista expeditionen, plus jag kastade den sista gruppen i gruppen”, sa hon. “Gradvis föll nervösheten på mig. Speciellt när vinden började blåsa och vinden snurrade innan det första försöket. Jag sa, vad är det? Vad händer? ”

Plötsligt var den 34-årige mästaren på stadion jerking, benen bundna. Spjället skickades endast för 60,62 meter för första gången.

Det var inte tillräckligt. Hon var av de tolv. “Krama inte till vänster”, sa kockchefen Tomáš Dvořák och tidigare lärjunge Věra Cechlová. Spatakova talade till henne: Det handlar inte om livet, du har det i armen, slappna av. Och hon gick för ett annat spjut.Hon visste exakt vem han vill.

“Det är en sådan Litavka gammal, tråds spjut i läktaren Sunette Viljoen till. Han har redan räddat mig tre gånger den här säsongen. Jag blev glad när jag såg honom där. ”

Old Litavka kastade i rymden och sedan kan du glatt lämna området. Hon passerade den tredje kvalifikationsgraderingen. Nu kunde han diskutera den slutliga listan med namn.

Det finns bland dem Abakumovová, Ratejová, Rebryková, Sayers, Palamejková. För de förstnämnda stabila finalisterna var den sista examen.

jednadvacetiletý tyska Christin Hussongová kastade bort, 65,92 meter.

“När jag tittar på startlistan, mitt födelseår finns uppenbara i dina ögon “Sade Spotakova. “De unga är bra och det finns en hel del.Det är definitivt en förändring av generationer. Men jag tror att flickor med mig ännu räknas. Även utbytet inte! ”

Men medan Zuzana Hejnová före hans sista under en hundradel exakt uppskatta sin gyllene tid, Špotáková denna BÅDA önskar.

” 67 meter skulle kasta jag ville och hade , “Sa hon.

“Om du kommer att göra bra på guld, jag vet inte.”