Borrar, resor och taktik: nycklarna till Slavisa Jokanovics Fulham-framgång

Fulham har en stil som, som Warnock sa, är lätt på ögat. Så hur går Slavisa Jokanovic på att inställa en sådan stil i sina spelare? Han övar dem på omsättning. “I träning handlar allt om att vinna bollen tillbaka, säger midtbanespelen Kevin McDonald. “Tryck efter förlust, tryck efter förlust, hela tiden. Vi vet att vi måste tjäna rätten att spela och chefen borrar det i oss varje dag. Vi kommer att försöka vinna bollen tillbaka så fort vi förlorar det och sedan hålla bollen, få dem att springa runt och försöka skapa chanser, tröttna dem. ”

Att ledaren för mästerskapets mest attraktiva sida, som tävlar slutspelet med Aston Villa på lördagen, koncentrerar sig framför allt på jobbet utan att bollen visar något viktigt om Jokanovic.Den 49-årige serben har varit på Craven Cottage i två och ett halvt år. Det är hans sjunde klubb som chef och det sjätte landet han har coachat in. Han har samlat erfarenhet överallt från Spanien till Thailand och det återspeglas i hans färdigheter. Detta är en chef som online Bet365 avrundas i hans tillvägagångssätt, en som kan vara flexibel. Inte att du skulle röra med honom, som någon som har varit i hans närvaro skulle bekräfta.

“Jag tror att serbiska är kända för att vara voyagers”, säger Jordi Cruyff som, som fotbollschef i Maccabi Tel Aviv , anställde Jokanovic som chef 2015. “De är verkligen ett land som exporterar mycket. Slavisa hade ett äventyr i Thailand, han var i England, han var i Spanien, då var han med oss ​​under en tidsperiod. Jag tycker att det berikar hans fotbollssyn. Det bygger på olika sätt att se fotboll.Jag tror att det är en fördel för någon chef nuförtiden. “The Fiver: anmäl dig och få vårt dagliga fotbollsmail.

Jokanovic tillbringade bara sex månader i Israel innan han accepterade ett erbjudande från Fulham. Men han lämnade på goda villkor för att ha kvalificerat klubben för gruppstadiet i Champions League för första gången på 11 år. Hans mångsidighet och förmåga att reagera på omständigheterna var tydlig. “Han spelade olika system”, säger Cruyff. “Han gillar att spela bakifrån men han gillar också att anpassa sig till stunder som han kanske inte har kontroll över. Jag tycker att hans läsning av spelet var väldigt bra. “När Fulham anställde Jokanovic i december 2015 hade Tel Aviv haft flera tillvägagångssätt. “Han sa nej till allt,” säger Cruyff, “inklusive till klubbar i La Liga. Men när Fulham kom visste vi alla att han ville gå tillbaka.Han älskar London, han gillar stilen, han älskar fotbollen och kanske djupt inne i det var något oavslutat företag. “Facebook Twitter Pinterest Denis Odoi, Fulhams matchvinnare i slutspelets semifinal mot Derby, firar med fans efter en plats vid Wembley bekräftades. Fotboll: Charlotte Wilson / Offside / Getty Images

Watford fans minns fondly matchen som fick dem en kampanj, ett spel i Brighton där Jokanovic hakade Ikechi Anya efter 26 minuter, bytte form och såg öppnings målet i en 2-0 seger kommer tre minuter senare. Inom en månad hade Jokanovic lämnat och Bet365 fogadas sagt att ägarens motvilja att ge honom ett nytt kontrakt gjorde det klart att han inte ville bli önskad.Denna situation har inte replikerats i Fulham; i december tecknade han ett kontrakt fram till 2019 och ytterligare förhandlingar förväntas om Cottagers uppnår kampanjer.

Radomir Antic undertecknade Jokanovic som spelare för Real Oviedo på 1990-talet och är fortfarande en nära vän till sin landsmanna. Antic, den enda personen som har lyckats med Real Madrid, Atlético och Barcelona, ​​säger att han och Jokanovic fortfarande diskuterar taktiska saker, såsom omplacering av Ryan Sessegnon från fullback till winger, en omväxling som är avgörande för Fulhams olyckliga form i 2018. Ryan Sessegnon guidar Fulham förbi Derby i slutspelet för Championship Läs mer

“Han var en viktig spelare för mig på mitten av 90-talet, säger Antic,” När han tog sin första röra på bollen kunde man se han hade alltid en lösning på vad man skulle göra nästa. Jag tror att han är så här som en chef.Han kommer att leta efter spelare som är redo att lära sig och arbeta med dem för att bygga ett system som fungerar till deras styrkor. l,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8This is the case, for example, with Aleksandar Mitrovic [who has 12 goals in 19 appearances since joining on loan from Newcastle].”