Leader Vuelty: Ett leende bredare än Mick Jagger och dynamiten i benen

När den andra fasen av toppmötet Caminito del Rey kämpade som de första organisatörer upplevt svåra stunder. “Vi har inte så liten jersey ledare?”

På scenen, då kunde vi se att de unga colombianerna skulle ha passar även några inches mindre. Men det förstörde inte sin glädje som han hade från sin första etapp seger på en av Grand Tours. Han kunde börja lämna nu hans varumärke ler från öra till öra.

“Det är otroligt första seger på tre veckor race, och ändå på sätt och vis” anspelar på målet på kullen där utavil och Naira Quintana andra människan årets Tour.

“Det är svårt att säga vad som hände, men något liknande kan hända vem som helst. Nairo är en bra cyklist, “kommenterade han sin kollegas kollaps från Colombiens representation.Och han påminde om de år som hans (hittills) största karriär seger hade föregåtts. “Det är en belöning för vad jag har under de senaste två åren upplevt.”

Så vad hände?

Cykla gener

Johan Esteban Chaves Rubio föddes för 25 år sedan i Bogota, Colombia i idrott familj. Fadern var en ivrig älskare av sport från tidig ålder, och efter att gifta sig min mor och Esteban avslutade sina studier, Coke floppade helt.

“Sedan började han att cykla riktigt hårt. Han hade mer tid, utbildade sig och kom till professionell nivå. Han tävlade också i Vuelta och Colombia.För cykling, jag växte sedan upp med min mamma, vi gick för att titta på tävlingarna sedan jag var fyra år gammal, “återkallade sin barndom ryttare stabil Orica GreenEdge.

Han var från början inriktad på både cykling och på flykt. Det lokala laget stödde den så kallade sommarklubben. Efter några år, men det var tydligt att två hjul är närmare Esteban. “Jag blev kär. Jag frågade min pappa om han köpte mig en riktig cykel.När jag var ungefär fjorton och började en riktig karriär. ”

Han började Monserratovy Cycling Academy, som hade bara några kvarter från huset och lärde. “Jag lärde mig att rida på banan, ta en runda mynt från marken, sträcka ut under körning och hur man korrekt träna,” som beskrivs med passion.

Han red de lokala tävlingarna och förbättras så att efter ett år representerade Bogota vid republikens mästerskap . Sedan kom flytten till de colombianska racers, Colombia Es Pasion och 2011 den första stora karriär prestation

Star karriär på spel

< p> fjärde september i år stod vid början av Tour de l’Avenir, den mest kända tävlingen för ryttare under 23 år. Det fanns inga bevis för att de tillhör en bredare krets av favoriter.I början fanns det hemlagad med Bardet stjärnor Barguilem kom för Quintana förra årets vinnare. Och det fanns också en gammal bekant för årets Vuelta -. Tom Dumoulin

Chaves inte vinna ett steg, men det var tillräckligt för totalsegern och fick sitt första gula jersey karriär

Ha en. ett år senare gjorde han sin första seger på proffsen berget scenen runt Burgos.Därefter vann ett enda lopp i Camaiore och åtnjöt som 2013 kommer att bli ett genombrott säsong.

Sedan kom den katastrofala kraschen men italienska Trofeo Laigueglia affärsprognoser och läkare var allt annat än gynnsamma. “Esteban drabbats av en komplicerad fraktur på höger nyckelben, ett brutet och tinningbenet, höger kindben, blåmärken lungor och en misstänkt brutet revben,” bekräftade diagnosen lagets läkare Marco Pallini.

På den tiden, ingen bad, när kommer Chaves >

“Jag såg honom för första gången på Avenir och jag visste att han hade enorm talang. Och på grund av denna skada är det en stor utmaning för oss att jobba med Esteban.Men jag är säker på att belöningen kommer att bli mycket större än arbetet med att göra insatsen “profeterade när ett idrottslag regissören Neil Stephens.

Det var som en kristallkula.

I maj 2014 Kalifornien redan vunnit ett berg skede och avslutade sin första Grand Tour – Vuelta och säsongen slutade utmärkt trea i loppet runt Beijing

den här säsongen dock inte bygger på idéer från Chavesových..I Katalonien eller Baskien inte antas, Giro samtidigt vinna laget tempolopp, men som bara körde krok för sina större vänner.

Men annars tystnad längs banan.

Han visar Vuelta ?

tillbaka i den röda

Chaves i Spanien tog tillbaka den röda ledartröjan efter torsdagens avslutning på Sierra de Cazorla, där i stort sett från början tre kilometer klättra attack i stil med Mark Pantaniho: “så snart vägen stiger anfallande”

All inclusive Dumoulin i rött för att släppa in fred, var fortfarande målet till 2300 m hård klättring. Och när han insåg att det var riktigt tufft, försöker desperat att radera Chavesův bly.Men det var för sent.

På bara en dag och lämnade den holländska stolthet och röda scenen efter berättar hur hans mod och sade passageraren Mat Hayman. “Han berättade för mig att jag skulle försöka detta eftersom jag inte vet vad som kan hända imorgon. Så jag försökte det, “han flinade.

Och hur det känns i täten? “Jag är inte nervös, jag är rädd!” Han skrattade efter torsdagens lopp. “Det är verkligen ett stort ansvar att leda laget, men det är en del av spelet. “Men jag hade stora ben. Jag har tur och jag upprepar igen, vårt lag är fantastiskt. Vi är en familj snarare än en cykel stabil. ”

Orica sitt koncept verkligen fungerar som en familj. Deras videoklipp på Youtube njuter av hela cykelvärlden och alla i laget ser helt avslappnad ut och njuter av det.Caleb Ewan behöver i mitten vann scenen, men igår han körde Bidon för sina kollegor.

De vill inte ens köpa stjärnor. De höjer dem själva. “Idag har jag inte förvänta sig något från Chavita och se vad han gjorde” inte tro sina ögon Neil Stephens.

Och sen då? Innan starten av Vuelta Chaves tros topp 10. “Just nu mina planer har ändrats lite. Jag vill behålla den röda tröjan så länge som möjligt ”

En Battle of Red tronen börjar fredag ​​-.. 18 kilometer klättra till målet vid Alpujarra