Fem favoriter för titeln toppscorer i Champions League 2019/20

Tillsammans med Sergio Aguero, som fortfarande spelar en viktig roll i attacken, gör Rahim Sterling ett otroligt farligt gäng i Manchester City. Under två på fem omgångar av Premier League 2019/20 har Rahim och Sergio redan gjort 12 mål (5 – Sterling, 7 – Aguero), medan alla andra ”spelare” i staden är tre gånger mindre. Det är också intressant att Stirling under de senaste två säsongerna har ett stabilt antal mål som överstiger hans personliga indikator på förväntade mål (xG). Detta indikerar bara att Rahim är farlig även i de avsnitt som inte uppenbarligen gör poäng. Och därför för Manchester Citys segrar och seger kan en spelare som Sterling bli ett riktigt fynd.

Fem favoriter till titeln toppscorer i Champions League 2019/20 Det är osannolikt att någon kommer att hävda att den moderna UEFA Champions League är en av de bästa klubbvärlden fotbollsturneringar. Det är här de mest “krämerna” samlas, både bland spelare och inom finansområdet.

Men som det visar sig att bli toppscorer i Champions League, om det inte handlar om Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, är det ännu svårare för någon spelare än att vinna Golden Ball. Det är till och med skrämmande att föreställa sig, men för sista gången toppmålet för säsongen i Champions League var inte från Messi-paret – Ronaldo blev Kaka, som som Milan-fotbollsspelare under säsongen 2006/07 gjorde 10 mål mot Rossoneri-rivalerna.

Sedan dess, bara under säsongen 2014/15, gick Neymar in i det eviga showdownen mellan argentineren och portugisierna, som delade lagrarna i toppmestern i Champions League med båda lagrarna. Men till och med Neymar kunde inte vinna det ensam under sina bästa år i Barcelona.

Vem är favoriten att bli toppscorer i Champions League i slutet av denna säsong? Låt oss försöka förstå detta genom att titta på citat från välrenommerade brittiska bookmakare.