På sommaren visade Marez sig utmärkt i landslaget i Algeriet

Det är också viktigt att De Braines karriär inte är mättad med titlar. Säg att Kevin aldrig har haft en eurotrofi i sina händer. Så varför den här säsongen inte belgieren, tillsammans med sitt lag, inte utnyttjar chansen att vinna Champions League?

Riyad MAREZ – 28 år gammal
Algeriet flyttade till Manchester City förra sommaren från Leicester, men visar fortfarande inte spelnivån för vilken han togs från rävlägret. Självklart behövde Marez till att börja vänja sig med de lite olika kraven som Josep Guardiola ställde till de angripande spelarna i sitt lag. Närmare slutet av förra säsongen verkade det som om Riyadh redan hade slösat sig i det nya laget och i det hela taget kände sig ganska bekväm på planen.

Glöm inte heller Leroy Sana’as skada, vilket antyder att Marez a priori kommer att få ännu mer spelövning denna säsong. Allt detta betyder en sak – det är bara upp till Riyadh själv. Endast han kan bevisa för Guardiola och cheferna i Manchester City att de många månaderna med jakt på honom och det efterföljande köpet inte är ett fel beslut.

På sommaren visade Marez sig utmärkt i landslaget i Algeriet, där han var den tydliga ledaren för laget, vilket bidrog till hennes seger i African Cup of Nations. Nu står ett liknande uppdrag inför Riyadh i Manchester City. Kommer det att vara genomförbart?
Under den senaste säsongen har Sterling visat bra resultat både i det nationella mästerskapet och på den icke-internationella arenan. Rakhim var ostoppbar och oerhört farlig i motståndarens mål, vilket gjorde att han kunde göra 25 mål i alla turneringar, samt få titeln “Årets unga spelare enligt PFA”.

Nu är det uppenbart att de i Manchester City kommer att göra en speciell insats på Sterlings talang och skicklighet i hopp om att han kommer att bli en så välkommen nyckel till segern för “stadsfolk” i Champions League. Och sådana tankar har en grund – just nu verkar det som om Sterling är en av få fotbollsspelare med ett engelskt pass som uppfyller de höga standarderna för modern fotboll i världen.