Oron var onödiga. Ryssarna är mer öppna för utlänningar, säger Jandač

Stort tryck på framgång, krävande ledarskap, strikta fans och media. Josef Jandac var tvungen att höra mycket oroande samtal om rysk hockey från omgivningarna innan han åkte till en ny stint på Uralfloden. Klubben leds av en beslutsam generaldirektör Gennady Velichkin, men han vet också hur man ska vara mänsklig. Tjänstemannen är känd för att leva för klubben. Detta kommer också från en hänsynslös chefs rykte.

”Samtidigt märker han när spelare kämpar och lämnar allt på is, så han kan förlåta bristerna.På samma sätt kan det hända att trots en vinnande match lyfter han sin röst, fortsätter den 49-åriga tjeckiska tränaren som stod på bänken i Prags Sparta före den treåriga nationella episoden. I april meddelade han att han kommer att träna Magnitogorsk under den nya säsongen.

Tack vare hans erfarenhet var han inte orolig för det förväntade trycket. ”Jag kan inte säga att jag känner mig mer under press här än i Sparta eller landslaget. Alla vill vinna och vinna poäng. ” Metallurg hanterade fyra-spel-serien med hemmagång utan förlust, tillsammans samlade de bara “Magnitka” fyra gånger.Dessutom passar Jandačs landsmästare Michal Bulíř, som kom från Liberec som den bästa extraleage-skytten i mitten av oktober, bra i laget. Om vi ​​undviker skador och spelar med full styrka, tror jag att vi kommer att göra det ännu bättre, ”hoppas Jandac för det bästa.

Spelare kan njuta av min ryska, säger Jandač

Han mår också bra utanför stadion, han har sin lägenhet mitt i centrum nära arenan. Han uppskattar särskilt de restauranger han har till hands. ”Det är viktigt för mig eftersom jag inte är en bra kock. Jag kan laga te och smöra mitt bröd.Det är inte mycket bättre med hushållning, “sa tränaren med lätthet.

Han vände sig snabbt till ryska eftersom det tillhör en generation som mötte kyrilliska på skolbänkar. Men han har också några utlänningar från Europa och utomlands, så han måste växla mellan språk.

”Ibland talar jag engelska till ryssar eller ryska till utlänningar. Spelaren tittar sedan bara på mig och jag undrar om jag verkligen beskriver det så komplicerat, säger tränaren som, som assistent för Vladimír Růžička, firade den tjeckiska triumfen vid VM 2010.

. Assistenten Jiri Kalous måste ibland varna Jandače-armbågen att han kan ha gjort ryska nonsens för spelarna.

“Jag skulle inte bli förvånad om killarna inte hade kul i omklädningsrummet efter en sådan show.Men när ryssarna i allmänhet inser att du är utlänning är de villiga och hjälpsamma. I Tjeckien är det värre i denna riktning.

I den vinnande vågen kommer Magnitogorsk att fortsätta efter landets paus. Matchen mot Spartak Moskva den 12 november kommer också att vara speciell för Jandač, eftersom den firar sin femtionde dag. ”Tyvärr förlorade teamet min födelsedag i de flesta fall. Men jag tror att det kommer att bli bättre i år, ”ser han ut för att fortsätta den långa säsongen.