Tiden har kommit. Efter en annan död närmar sig revolutionen i Formel 1

Efter måndagens död brittisk förare Justin Wilson, som dog till följd av söndagens incident i en serie av IndyCar när det slog flytande bit av din motståndares bil, sprang högt frågan igen: Borde inte förare i F1 och andra formel serien att sitta i slutna cockpit? Vara ännu bättre skyddad?

Efter all tragedi som formulerar mästerskap under de senaste åren träffat, har en sak gemensamt: de är födda efter att ha träffats i huvudet. Och FIA, vars företrädare ofta upprepade att slutna cockpit skulle förstöra formulera DNA, efter de senaste dödsfallen i Wilson, Jules Bianchi och Henry Surtees (som dog 2009 i en serie F2), svarvning gång.

“En dag kommer vi att komma fram till något som kommer att minska risken för skador på ryttare.Jag tvivlar på att det kommer att bli något som cockpit av stridsflygplan, men piloter ge skydd “, sade han Autosport Charlie Whiting, chef för F1 Racing.

På medger samtidigt att det redan finns några förslag huvuden piloter skydda den. En av dem är cockpit för ett stridsflygplan, som uppenbarligen inte har något hopp om genomförande. “The minus är mer än positiv,” vet Whiting.

Den mest grundläggande problem är det faktum att de första responders kraftigt öppna och det skulle ta mycket längre tid än piloten från sittbrunnen fick, som i händelse av brand en stor risk.

Det finns två visualiseringar, varav en skapades av Mercedes-designers, för närvarande det mest kraftfulla F1-laget.De hävdar att föraren var över locket, men bara båge över och framför huvudet (som en bumerang).

“Bågen bör också central grepp, så att vi skulle kunna snabbt leverera en olycka”, säger Whiting. A Max Chilton, en före detta F1-föraren, tillägger: “Bågen skulle kunna stöta bort allt vi ryttare på väg mot huvudet.”

Det andra förslaget, som nu arbetar med FIA, är något futuristisk och hårdare på idén. Whiting beskriver det så här: “Det vore blad av olika storlekar, som vi placeras ovanpå bilen och främre ryttare i olika vinklar som skulle göra honom var nästan osynliga”

Det är uppenbart att öka skyddet huvudet regionen är nu serie formulových oundvikligt steg.Det är dock ledsen att FIA och efter alla enskilda stall fortfarande går.

Kanske är Storbritannien det sista offret och medlemmen för att skydda andra ryttares liv. Förresten – Wilson önskade att hans organ skulle användas för transplantation före döden, så har hans offer redan sparat sex andra liv.