Mahriz är den dyraste afrikanska. Och Leicester gjorde ett fantastiskt vinst igen

Detta gör Riyadh Mahriz, en 27-årig algerisk mittfältare, den dyraste afrikanska fotbollsspelaren senast tisdag.

Så snart han undertecknade kontraktet och satte sig på en tjugosjersey, var han redan i ett utmärkt Manchester City-träningscenter som han planterade honom mer än någon annan spelare i klubbhistoriken: sextio miljoner pund, kronor på cirka 1,75 miljarder kronor. Ett ordentligt paket! Guardiolas tränare gick upp till honom med sin högra hand utsträckta och leende och klappade honom varmt på ryggen och kinden. Han önskade Mahrize, han gjorde det ett rekordköp.Englands fotbollskung slog över fickan och Leicester, där Mahriz lämnade, tjänade pengar igen.

Även om säkerhetskopieringen från det mirakulösa mästerskapets säsong definitivt har brutit ner, men vem skulle inte sälja? Kanté, Drinkwater och Mahriz kom ut till Leicester för totalt bara sju miljoner pund. De kom alla som okända, och lämnade sedan klubben som önskvärda stjärnor: Kanté köptes av Chelsea för 32 miljoner pund, Drinkwater gick dit för trettiofem, och Mahriz båda nu överträffade. Leicester har tjänat 150 gånger på det!

Så här har fotbollsverksamhet gjorts. Leicester har visat hur mycket det lönar sig att konsekvent scouta spelare.Mahrize såg ut för fyra år sedan i Le Havre, Frankrike, och var tvungen att övertala honom, för trollkarlen hade aldrig hört klubbens namn tidigare. leende. “Jag visste inte om det var rätt adress för mig. Men när jag först såg bakgrunden, ändrade jag omedelbart mig. Jag tyckte om det där. “Med Leicester gick han först till Premier League, räddade sedan, och slutligen en sensationell titel. Vad gör du mer? För att kunna tänka på Champions League-framgången måste han flytta sig högre. Leicester skruvade sitt pris högre och högre.Mahrize blev irriterad, svulande, förlorad i en vecka och bojkott ut träningen. Slutligen hade han inget annat val än att knacka på hans klackar och stanna, men under resten av säsongen var han inte längre: medan han hade nio mål på hösten och samma antal hjälpmedel, på våren slog han bara tre gånger och lade till ett enda målpass. Han måste dyka upp nu.

“Mitt spel kommer att gå upp under Guardiola,” sa han. När hon hittar mästerskapet, borde hon göra det.