Matel, “den tredje”, vill ha högre. Och han planerar att flytta till Tyskland

Samlingen redan har för många framgångar

kanske två titlar mästare i republiken -. Att detta år mästerskapet i Hranice föregås det av 2013, när Teplice på väg att triumfera raskande besegrade just Vacenovský och Štrbíková .

och på årets VM i Suzhou avancerade bland de bästa trettiotvå när han knackade och trettonde spelare världsrankingen, en japansk kvinna Sadžaku Hiranovou.

I juni Europeiska spelen i Baku tog en bronsmedalj i lagtävlingen, kämpade med honom och Vacenovský Štrbíková. “Den största framgången i en karriär” lämnar ingen tvekan till någon annan.Medan gratulera fått otaliga liv med henne, men Baku har inte ändrats.

Det är ännu inte kommit.

En annan tillväxt lovar att ändra verksamhetsgrupper. Och för att få mer medvetenhet genom framgångsrika resultat flyttas det till Tyskland på hösten. Den nya sajten letade efter länge, med tanke på utbildningscenter i Linz (Vacenovská) eller Schwechat. Förra veckan sa hon äntligen: Düsseldorf. “Jag tror att det är det bästa laget, tjejerna är mycket bra”

tyska lektioner kommer att börja

långsamt börjar att hitta en lägenhet.Efter EM i Ekaterinburg ville hon flytta. “Jag har lite att lära sig språket, tyska lärde jag mig aldrig.”

Tåg med medlemmar i det tyska landslaget, men också Bundesliga eliten i den stora gruppen inte kommer att sakna henne lång tid fördubblar partner Barbora Balážová. “Det finns en stor grupp, en hel del sparring och lot’materiálu’ -. Diverse obranářky, spelare som spelar med en sandwich”

För närvarande spelare på världsrankingen inte döljer nervositet. “Jag är rädd att jag har aldrig bott i ett främmande land.”

Men viljan att kliva ut ur skuggorna och flyga så högt i rankingen är starkare.Dessutom väl medveten om att det kommande OS-år. “Jag hade spelat under fem ringar.”

Bland tabell tennisspelare inte för mycket begärt av henne “top” funktionen. . Alla är tydlig: Immense hårt arbete

Rådet legendariske coach Pea

I den sista perioden det hjälper en hel del samarbete med Marta Novotna, tidigare tränare Mary Pea, de mest framgångsrika tjeckiska bord tennisspelare i historien. Det är distanssamarbete, på sträckan Zlin – Düsseldorf, kommer definitivt att vara i kontakt i framtiden.

Matelová tränare berömmer tillvägagångssätt. “Jag kan göra upp en plan så jag gick till turneringen uppdateras fysiskt och mentalt.Och då, när jag har tid att sätta av det. ”

Den tjeckiska Open 2015, den största internationella evenemanget i Tjeckien, har anpassat formuläret, det verkar vara bra. Matel, som den enda tjeckiska bordtennisspelaren, flyttade från kvalifikation till huvudkonkurrensen tack vare vinsten över Kazakstan Julia Gacova 4: 0 och tidigare lagkamrat, Brittany Erland 4: 2.

“Det är en mycket välskött turnering, jag är glad att det gjorde.” I huvudkonkurrensen kommer kollegor från Baku att gå med. Och han vill ha den så hög som möjligt. För att göra “den tredje” igen synlig.