Överföringen som skakade NHL: Montreal ville Weber, offrade Subban

Det här är som en åska eftersom både Weber och Subban har respektive i Nashville. Montreal långsiktiga kontrakt och lagets prestation.

När jag hörde det var jag full av känslor. Men då insåg jag att någon verkligen ville ha mig mycket i laget, och det glädde mig. Jag är exalterad att vara en del av en sådan känd klubb, säger Weber. “Vi har gjort en överenskommelse som vi tror kommer att göra Canadiens bättre lag”, säger generalchef Marc Bergevin. “Det var ett av de svåraste besluten jag fick göra,” tillade han. Efter en misslyckad säsong där han inte var i slutspelet nådde Montreal en otraditionell lösning.Även om han pratar med Weber om ålder (tre år äldre än Subban) ser klubben mer ledarskapspotential i den. “Han kan också förbättra vår defensiv och göra honom utmärkt vid power play “, säger Bergevin. Det är rätt, Weber dominerade NHL-säsongen förra året och gjorde 14 mål.Subban är också en bra och begåvad spelare, men vi har bestämt oss för att förändras. “Weber tillbringade hela sin karriär i Nashville och det är möjligt att resten kommer att vara i Montreal eftersom han har ett giltigt tioårigt kontrakt med en genomsnittslön på 785 miljoner dollar.

Detta är en välförtjänt tweet av Chicago-anfallaren Jonathan Toews, som har lagt till en hashtag # relief: “Hej Web, lycka till i Montreal. Tack för att du lämnat vår uppdelning! ”

Subban lärde sig utbytet under sin semester i Paris och blev inte för förvånad eftersom det kom till honom att Montreal var mycket om Weber. Samtalet startade förra veckan på ett utkast i Buffalo.

“Och jag är glad att vara i laget där de vill ha mig.Jag ser fram emot Nashville, jag kommer att lyssna och lära mig att vara en del av ett lag och en bra klubb. När de offrade sin kapten för mig antar jag att de satte stora förväntningar på mig. Det betyder att jag inte bara är en bra isspelare utan också en ledare, säger Subban från Frankrike. Generaldirektör David Poille anser att detta främst är en framtida investering.

“P. För mig är K. en av de bästa NHL-beken som uppfyller alla normer för modern hockey. Han är fantastisk, han är en av de bästa skridarna och han kan klara Weber i offensiven. Med honom var jag säker på att vi hade en av de fyra bästa försvararna.Nu är jag säker på att vi har det bästa, säger Poille.

Subban har ett giltigt sexårigt kontrakt med en genomsnittlig lön på 9 miljoner dollar.