Sergio Ramos satte för en mer episk visning av ledarskap för Real Madrid

Ingenting överlämnades gratis, kör en rad; “Hans” testikel “är inte till salu, det kommer ut som en Panenka” – det ögonblick då han i finalen i Euro 2012 tänkte på straff. Det var en av en handfull ögonblick som definierar en spelare med en gåva för den episka och den stora gesten, för mål också, sena, viktiga, som ibland är tecknade karaktärer. Det var också två månader sedan semifinal i European Cup när han under bollen skickade bollen segla över och några, däribland Manuel Neuer, till passar av skratt. Den natten lovade Ramos att han skulle visa dem. Så gjorde han. Real Madrid redo för kaos i Champions League-finalen, säger Zidane Läs mer

När han missade straffet mot Bayern München, nekade han Madrid ett skott på sin tionde europeiska cup.De hade väntat ett decennium och det hade blivit en besatthet. Två år senare nådde de finalen mot Atlético, men det glömde bort; de var “på ett drag”, som spåret har det. Klockan visade 92.48 – ett nummer som utgör en av dussintals tatueringar, det senaste tillagt för några dagar sedan – när Ramos ledde en utjämnare och Madrid fortsatte att vinna.

Ramos var av hans egen inträde, nära att gå med i Manchester United sommaren 2015. Han hade varit i Madrid i 10 år, lockade sig till något nytt och förhållandet med presidenten var ansträngd. Ingen representerar Madrid ganska som han och inte bara hade han gjort mål för att äntligen vinna 10: e European Cup, han hade också gjort två poäng i München i semifinalen 2014.Men eftersom möjligheten till ett drag blev klart visade sig några kraftfulla röster på honom och han bad om att gå. Säg upp till The Recap, vårt veckovisa email av redaktörernas val.

Madrid skulle inte låta det hända . När Ramos och Florentino Pérez kom fram från ett spänd möte i Kina som gick i timmar, bara de två ensam, anklagelser gjordes, hade beslutet fattats: han stannade. Det har fungerat ganska bra.

Trots ett decennium i klubben var det viss oro över fansens svar, vilket var en av anledningarna till att det aldrig hade varit ett offentligt uppror. Men han övervann det och snabbt. Ramos blev tilldelad klubbkapten och i slutet av säsongen lyfte han Europeiska cupen, efter att ha gjort mål för mål i finalen mot Atlético. Ett år senare lyfte han det igen. Lördag kan vara tredje gången.Lägg till 2014 och det är fyra finaler om fem år. Facebook Twitter Pinterest Sergio Ramos höjer Champions League-truppen efter att Real Madrid slog Juventus förra säsongen. Foto: Angel Martinez / Real Madrid via Getty Images

I SR4 finns en linje som körs: “MVP i Champions League, en annan storör för Chamartín.” I slutet av den här månadens semifinal mot Bayern, Ramos, som hade tillbringat den föregående timmen som kastade sig framför alla och allt, gick till fans vid södra änden, klättrade in bland dem, tog mikrofonen och sjöng. “Europas kungar! Vi är kungar i Europa! “Det var också en återgivning av” Hur kunde jag inte älska dig, om du vann Europeiska cupen en 12: e gång? ”

Åh, de älskar honom, okej. Hur kunde de inte?De outrageous outfitsna, den enstaka dödligheten, mycket mer tunga-i-kind än några inser, de mörka konsterna, ändrar inte det; de fördjupa bara beundran. Han gick med på dem 19 och är 32, den enda nuvarande spelaren som hade Zinedine Zidane som lagkamrat. Liverpool och Real Madrid förbereder sig för slaget om angreppssinnad aristokrati | Barney Ronay Läs mer

Det kan vara tvivel ibland men när de stora ögonblicken uppstår är han alltid där och de får aldrig ha haft en ledare som honom; ingen har lett dem genom en sådan tid. “Han symboliserar Madridens värderingar”, säger Zidane.

“Allting började med dig”, en raplinje körs; med honom som bär armbandets säsonger har en välbekant avslutning.Det är ett grundläggande och ganska fantastiskt faktum: Ramos har som kapten i Real Madrid aldrig vunnit trollet som definierar den största klubben av alla. Ingen har lyftat denna trofé tre gånger i Madrid. Endast Paco Gento kapacerade Madrid tre gånger i en finalen och han förlorade två, 1962 och 1964. Miguel Muñoz var två gånger en europeisk Cup-vinnande kapten; som var Manolo Sanchís, 1998 och 2000. Ingen har spelat mer Madrid-spel än Raúl eller Casillas: Raúl lyfte aldrig upp det och Casillas vann det en gång i 2014. Spelaren med den fjärde framträdandet Santillana var kapten när de förlorade 1981-finalen till Liverpool; i femte, Fernando Hierro har vunnit det som kapten en gång. Ramos är inställd på att övervinna dem alla.

Det går inte bara att samla in den här koppen. Det är ingen tillfällighet det här har hänt under Ramos.Han är en kapten i den mest klichéda betydelsen: direkt, fast, öppen, driven för att leda kollektivet. Med egen upptagning är trycket i Madrid speciellt, där “varje” lektion “här är tre på andra ställen”. Facebook Twitter Pinterest Ramos under Zinedine Zidane. Foto: Chris Brunskill Ltd / Getty Images Han säger: “Jag har varit här länge, jag vet vad det innebär att ha detta märke på bröstet.” Men det är kanske så som han gillar det , precis som han omfamnade växeln till center-back, på grund av “hierarkin”, “status”, ansvaret.Armbandet var en prydnad som förstärkte sin karaktär: “Jag var så som helst.”

“Vissa spelare behöver vägledning”, säger Ramos. “Vi har alla en roll och som kapten, har varit här i så många år, det är ditt jobb att ge [unga spelare] stöd och förtroende. Jag känner mig stolt över att ha spelat den rollen “, sa han till spanska radioen i veckan. Sergio Ramos och hans 24 Real Madrid-röda kort: en retrospektiv Läs mer

När det blev sagt till honom att han också hade sorterat ut omklädningsrummet, svaret var slående. “Vi har aldrig saknat kvalitet, galácticos, bra spelare,” sa han, “men kanske har vi saknat vad du pratar om. [Övervinna] de enskilda egonerna av spelare som var bra människor men kanske roade i sin egen, olika riktning.Du måste övertyga dem om att om laget vinner kollektivt, så vinner de alla enskilt. ”

Nyckeln till detta lag är åtagandena från ledarna, Ramos och Ronaldo, säger Sanchís, sig själv sonen av en europeisk cup vinnare med Madrid. “Ramos är den här standardens bärare.”

Endast två spelare spelade fler spel för Madrid än Sanchís junior. Ingen i Madrid har lyftat på European Cup flera gånger. Fram till nu, kanske. “Sergio säger att han tar rekord från mig och jag är glad, säger Sanchís.