Trutnovs basketbollsspelare sätter ihop ett nytt lag, eventuellt med Hindra

Efter sex år kom Trutnovs basketbollsspelare helt tillbaka under Lokomotiva Trutnov-facket. Klubben vill i första hand förlita sig på eleven efter den allmänna sponsorns avgång. ∎

Även om den sista säsongen i Women’s Basketball League gick bra och laget försvarade bronsmedaljerna, är de senaste veckorna dåliga nyheter. På grund av ekonomiska problem tog Trutnov stadshus bort kooperativet från det skuldsatta bolaget BK-servis och överförde det till Lokomotiv. Dessutom slutade Kars långsiktiga generalsponsor att arbeta med klubben efter säsongen.

Sektionen kommer att fungera med en lägre budget och ambitioner kommer att matcha. “Vi kommer att vilja konsolidera lagets närvaro i den högsta konkurrensen, huvudmålet för det nya året kommer att bli frälsning.Vi kommer att kunna ge högre ambitioner om två eller tre år beroende på hur det nya laget gör sig i ligan, säger klubbpresident Vladimír Smilnický, som också är ordförande i Lokomotiva-basketklubben.

På grund av åtstramningsåtgärderna kommer Trutnov inte att starta i den centrala europeiska ligan. Ledningen av laget består av ett helt nytt lag. Prim kommer att spelas av ryttare och basketspelare med Trutnovs förflutna. “Vi hanterar för närvarande spelare som kan spela för Trutnov. Vi vill bygga laget på tjeckiska basketspelare och speciellt på våra egna valpar. Vi skulle vilja vara klara i mitten av juli “, tillägger Smilnický.Förberedelserna för den nya säsongen börjar i augusti.

Det finns en spekulation om att vissa tidigare stöd kan vara bakom Trutnov. Brittiska engagemanget slutade med Andrea Vacková, den tyska före detta representanten för Catherine Hindráková, som senast arbetade i Wasserburg. En annan Trutnov-kennel återvänder till Michaela Potočková. Under de senaste årstiderna grundade laget på utomeuropeiska förstärkningar, förra året amerikanska Jamie Russell, senegalesiska pivot Aminata Fall och Montenegrin Milica Miloševová. Det var fem spelare med ett utländskt pass i klubben.

En sådan lyx lokomotiv kan inte ha råd med. “Teambyte kommer att bli betydande. Jag kan inte säga att ingen utlänning kommer att spela för Trutnov, men absolut inte så många som tidigare år.Det är möjligt att det inte kommer att bli en enda utländsk spelare i slutet “, säger ungdomsbussen och den tidigare tränaren till första laget, Petr Kapitulčin, som består av det nya laget. Hans jobb kommer också att vara att välja en tränare. De senaste två åren har Trutnov ledts av den slovakiska tränaren Jozef Rešetár.