Willows Era: Förväntan, Snabba Framsteg, Limberianfall och Bitter Slut

Willow officiellt tog över representationen den 1 januari 2014 efter Josef Pešic, som visste att det bara var en tillfällig lösning efter att Michal Bílek hade tagits bort. Willow var valet de flesta fans och experter ville ha. Hur kommer de så småningom att komma ihåg honom? Vilka stunder kommer att förbli ur sin tid i minnet?

Introduktion: Frälsaren kommer

Det var inte ett lätt möte. Sedan oktober 2013 har fotbollsförbundets chef Miroslav Pelta försökt komma överens med Pilsens ledning om Vrbovs släpp och det har länge verkade att han måste hitta tränaren någon annanstans. I slutändan aktiverade tränaren utmatningsklausulen, eftersom klubbchefen Tomáš Paclík inte ville höra om Vrbs avgång. Men i slutändan var han tvungen att acceptera den.

Fläktarna var stolta över.De trodde att Vrba skulle vara frälsaren, att representationen skulle återvända till den tidigare härligheten, att det skulle spela fantastisk fotboll som Pilsen.

“Det är en stor utmaning, och jag är glad att jag fick det här erbjudandet”, sa Vrba i sin första intervju efter att han tog sitt kontor. Och han angav hur viktigt det var att komma överens med journalisterna. “Om det är välorganiserat och även du – journalisterna – förstår att allt är i ordning, kommer jag att träffas,” lovade han. “Det handlar inte om någon som ringer mig klockan klockan 10 för att kommentera någonting. Men jag förstår inte varför jag inte skulle förklara en nominering eller någon åtgärd i en match. Tidningar kan påverka allmänheten mycket.Kanske kommer vi hitta ett sätt att vara rätt. ”

Dessa ord låter som ett dåligt skämt jämfört med föregående års verklighet.

Förlägen av början

När Vrba ledde laget för första gången i en vänskapsmatch med Norge fick han ett underbart välkomnande. En mexikansk våg cirklade stadion i Eden, hans namn var chanted flera gånger under matchen.

Det tvingade inte att prestationen var långt ifrån perfekt, och efter att ha tvekat målvakten, tappade det tjeckiska laget sin seger två minuter före slutet.

Fläktarna var tålmodiga; ledarskap hade perfekt resultat.Hon spelade då odefinierad i Finland, hemma hemma i Österrike och kvalificerade sig för USA. “Vi måste erkänna att resultaten inte är optimala”, erkände Vrba. “Jag tror att den första segern kommer att kvalificera sig mot Nederländerna.”

uppfyllt, börja kvalificera sig för Euro i Frankrike kom ut fantastiskt. Tjeckar spelade en balanserad match med Nederländerna, som med lite tur i slutet bestämde sig för att göra en 2: 1-ställföreträdare Pilar.

Teamet gjorde en hel del med dragningen. Han vann också det andra spelet i Turkiet segern, där han ibland var under press, men vann tre poäng efter ett 2: 1-resultat.Det fanns två viktiga segrar i Kazakstan och hemma över Island, och förskottet till mästerskapet närmade sig efter fyra matcher. “Vi är verkligen inte en favorit i gruppen, men det är ett bra springbräda. Jag erkänner att vi har gjort fler poäng än vad vi förväntade oss, säger Vrba

 Limbersky fallet

Den kvalificerade tävlingen blev lite fast, tjeckerna överraskade hemma med Lettland, förlorade sedan en vänskapsmatch med Slovakien och en viktig match i Island. Men, med tanke på Nederländernas och Elis olycka var Turkiet fortfarande i en bekväm situation. Så efter vinsterna över Kazakstan och Lettland bekräftade de förskottet i förväg.Efter England som andra lag i kvalificeringen, där två rundor spelades.

“Vi gjorde någonting som vissa inte trodde. Vi lyckades det första steget, den andra skulle bli ännu svårare, “musade han. Och han skämtade om att fira processen: “Vi kommer nog inte att ha på sig drag, det blir inte så dåligt. Men jag skulle vilja ordna middag för alla som är involverade i förfarandet nästa gång. ”

Vid den tiden var hans förhållande till journalisterna fortfarande bra, även om han ibland svarade på en av frågorna sarkastiskt. Men allt började förändras när försvararen David Limbersky under påverkan av alkohol och Vrba inte kallade honom en dubbel match med Turkiet och Nederländerna.

Journalister ville höra från Vrba varför Limberk saknades i laget.Presskonferensen har förvandlats till en komedi när tränaren först gjorde roliga för journalisterna och blev då arg. För att han inte är nominerad, svarade han först i första hand. Och när den förklaringen inte var tillräcklig och frågorna fortsatte, var han arg. “Mina herrar, en fråga till Limbers och jag går bort. Antingen är presskonferensen om nominering, kvalificering eller om Limberk. Om det handlar om Limbers, går jag bort. id = “- napeti-na-euro-brzky-konec-a-machackala”Och Makhachkala

I slutet av kvalifikationen slog tjeckerna till Turkiet och sedan lyckades de en bra match i Nederländerna, som också vann det teoretiska hoppet om att utvecklas.

En serie vänliga matcher följde, där laget vann tre gånger, bundet en gång och förlorade två gånger. Och sedan gick han till mästerskapet i Frankrike.

I den första matchen saknades tre minuter för att hålla laget ett värdefullt drag med Spanien. Tvärtom spelade han sjuttio minuter väldigt illa mot Kroatien, och med lycka lyckades han göra en poäng som gav upphov till ett progressivt hopp – tillräckligt för att besegra turkarna. Men det misslyckades, förlorade 0: 2 menade slutet.

Experter kritiserade talet, Vrba erkände ett misstag efter turneringen: “Jag borde ha varit mer tålmodig i det sista spelet med turkarna.Vi borde ha stannat med kombinationsspelet. ”

Fläktarna tyckte inte om den typen av utvärdering, särskilt när Pelt, föreningschefen, också ursäktade för det. Och deras desillusion ökade även när Vrba tillkännagav mindre än en vecka efter hans uttag från euron att han förhandlade fram ett engagemang med ryska Machacka. Men han hade inte länge tidigare sagt: “Kanske – som i hela våren – kommer jag att veta vart jag ska gå, men jag har inget annat kontrakt.”

att tro att han inte hade någon kontakt med det ryska laget då. Vid slutet av det nationella engagemanget förlorade han allmänhetens förtroende som stod bakom honom. De ögonblick då fans kallade sitt namn var borta.Nu lämnar hon utan applåder.