Tjeckiska tennisspelare i Indien tittar på livvakt. Inträde till fängelsehallen kommer att vara gratis

För några dagar sedan på en inspektion rundtur i Delhi, platsen tillbaka Vladimir Safarik, chef för tjeckiska sport, som organiserar den tjeckiska Davis Cup matcher.

“och första intryck var mycket positiva”, sade han. “Den centrala gården är mycket vacker. Bra sak är att spela i Delhi och det är inte någonstans i exotiska destinationer. Det är i huvudstaden, som inrymmer den tjeckiska ambassaden, som just nu är vår medlare mellan allt. Tack vare dem och de nya ambassadörerna ser de oss som våra egna. Vi arrangerar villkor som behöver. “Home

Vad betyder detta? Den tjeckiska laget till slut avvisade officiella hotellet Hyatt Regency och gav råd lagledare Tomas Berdych, som spelade förra året i Delhi asiatiska ligan.Han rekommenderade hotellet, som bor och världens ledare under besök i Indien -. Och hans val stöddes av ambassaden

“Det är ett mycket bra hotell catering nivå. Till och med deras indiska kök är accenterad på vissa europeiska element. Det kommer att bli ett hotell som uppfyller alla komfort “, förklarade Safarik.

Tjeckerna från början ansåg att Indien börjar med en privat kock, som de gjorde 2013 i kvartsfinalen i Astana, Kazakstan. “Det kommer inte vara nödvändigt. Hotel uppfyller alla krav catering “, säger Safarik.

Den traditionella produktionsteam, men kommer att komplettera en annan medlem. “Vi tar hand om teamets säkerhetslag. Inte för att det var farligt, men det finns en hel del människor.Och särskilt intresset för Tomas kommer att vara så bra att vi måste försöka hålla lite privatliv på något sätt. ”

Dessa ord uttalas av Safarik, med vetskap om att spelet kommer att ges särskild uppmärksamhet i Indien. Naturligtvis är tennis inte den första sporten i landet, landet har bättre cricket eller ground hockey. Men även tennis blir popularitet. Och indianerna är angelägna om att återvända till världskoncernen, där de var sist 2011.

Arrangörer har ett extra intresse för framgången för evenemanget. Matchen kommer bara att äga rum några dagar före valet av den nya chefen för International Tennis Federation.Och en av kandidaterna är också indiska Anil Khanna, ordförande för asiatiska Tennisförbundet.

“Han kommer att vilja ha allt fungerade ut, och det bedömdes mycket positivt. Omedelbart efter matchen kommer att flytta till Chile, där valet kommer att hållas “, förklarade Safarik

Men vad är anmärkningsvärt -. Ens med hänsyn till den uppenbara intresse för spelet – är det faktum att biljetter till barážové spelet kommer att vara gratis. Kapaciteten hos den centrala domstolen på tennis komplexa Kumara Raja Khanna är på intet sätt en stor, rymmer en fyra till fem tusen människor.

“Alla som kommer har möjlighet att komma dit.Arrangörerna måste kontrollera antalet människor så att de kommer att utfärda gratis biljetter, så att de vet hur många fans det faktiskt finns “, säger Safarik, som förutser reservation omkring hundra biljetter till de tjeckiska fans. Endast i Delhi bor medan över 14 miljoner människor…”indianer måste veta vad de gör.”

Just nu landets monsunsäsongen regnar det mycket, temperaturområdet 35 grader. I slutet av september, när matchen äger rum, skulle det dock villkor bör vara bättre – mindre värme och mindre regn

En sak fortfarande gör Safarik oro -. Höger. “Operationen är monstrous i Delhi. Vi har cirka tre kilometer från hotellet, men det kan vara 10 minuter eller 40-45 minuter, säger han. “Operationen är helt okontrollerbar och allt kan hända.”

Är allt möjligt?För transport är det säkert. Men tjeckarna tror att idrottsliga överraskningar på bekostnad av deras favoritlag kommer inte att komma i det här fallet.